Pertandingan Rekacipta Bendera Persatuan Pihak Berkuasa Tempatan Malaysia (MALA)

 

Program Asia Pacific Conference: Localising The Sustainable Development Goals (SDGs) yang dijadualkan pada 25 - 26 Oktober 2017 di Jen Hotel, Pulau Pinang.

 

Kejohanan Golf MALA 2016 anjuran oleh Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) dan Persatuan Pihak Berkuasa Tempatan Malaysia (MALA) pada 10 Disember 2016 (Sabtu).

 

 

Butterworth Fringe Festival (BFF) 2017 aka diadakan pada 12 hingga 13 Ogos 2017 (5 petang hingga 11 malam) di Jalan Jeti Lama.

Kejohanan Badminton Pihak Berkuasa Tempatan(MALA) 2016 anjuran oleh Persatuan Pihak Berkuasa Tempatan Malaysia (MALA) dengan kerjasama Majlis Perbandaran Bentong pada 25 hingga 27 November 2016.

 

 

Bengkel Pemahaman Dan Pelaksanaan Universal Design (UD) Di Seberang Perai

 

Kejohanan Bola Jaring Pihak Berkuasa Tempatan (MALA) 2016 anjuran oleh Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) dan Persatuan Pihak Berkuasa Tempatan(MALA) pada 9 & 10 Disember 2016.

 

 

Brochure Seminar Horizon Baru Kik MALA 2-3 MEI 2017. 2-3 Mei 2017 Hotel Ismail Group, Kuah, Langkawi Anjuran. Persatuan Pihak Berkuasa Tempatan Malaysia (MALA)

Kejohanan Boling Sempena Sambutan HariJadi  TYT Yang Di-Pertua Negeri Pulau Pinang 2016 akan diadakan pada 7 Oktober 2016 di Auditorium MPSP, Bandar Perda. Penyertaan adalah terbuka kepada Pihak Berkuasa Tempatan di seluruh Malaysia dan Agensi Kerajaan Negeri Pulau Pinang sahaja.

Kejohanan Badminton Berpasukan Pihak Berkuasa Tempatan (MALA) 2017 anjuran oleh Majlis Daerah Keningau melalui Kelab Riadah dan Kebajikan Majlis Daerah Keningau pada 10 hingga 12 Mac 2017.

 

 

Seberang Perai International Conference on Ecotourism and Conservation Efforts (SPICEC 2016) on 23rd-25th November 2016 at The Light Hotel, Seberang Jaya, Penang. Improving the landscape of Seberang Perai and Discovering the Potential of Ecotourism.

 

"IntroductionPrior to the UCLG ASPAC ExBu 2017, there will be a number of associated events to conduct, namely Pre-Conferences on Youth, Women and the Role of Local Governments in SDGs and the New Urban Agenda."

7th International Academic Consortium for Sustainable Cities (IACSC 2016) "Prosperous Urban Living"

The Sustainable Development Goals What Local Governments Need To Know organised by United Cities and Local Governments (UCLG)

Datang dan sakisikan festival pinggiran pertama di Malaysia yang menampilkan persembahan tempatan dan antarabangsa yang menakjubkan!

United Nations Conference on Housing and Sustainable Urban Development (Habitat III)
New Urban Agenda

Pihak berkuasa Tempatan merupakan organisasi yang berkuasa dalam pentadbiran di kawasan tertentu. Dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada masyarakat, seluruh PBT di Malaysia sentiasa mengkaji dan menambahbaik servis yang diberikan ini dari semasa ke semasa sejajar dengan keperluan dan kehendak penduduk.

 "Introduction to Local Economic Development" organised by United Cities and Local Governments Asia-Pacific; DELGOSEA, Malaysia Local Authorities Association (MALA) and Municipal Council of Seberang Perai (MPSP).